Koopwoning-Ruilen.nl

Veel gestelde vragen

Wie kan gebruik maken van koopwoning-Ruilen.nl ?
Antwoord: Koopwoning-Ruilen.nl is bedoeld voor (particuliere) verkopers die nog op zoek zijn naar een koopwoning. Daarnaast spelen wij in op de mogelijkheid voor mensen die overwegen hun huis te verkopen en willen peilen of er belangstelling is voor hun huis.

Ben ik gebonden aan Koopwoning-Ruilen.nl?
Antwoord: U bent op geen enkele manier contractueel gebonden aan Koopwoning-Ruilen.nl

Wat houdt een "match" exact in?
Een match houdt in dat er een woning in ons systeem staat, welke aan uw woonwensen voldoet. De zoekcriteria van desbetreffende verkoper komen overeen met de kenmerken van uw woning.

Hoeveel matches kan ik verwachten?
Antwoord: Afhankelijk van uw inschrijving kunt u 1 of meerdere matches aangeboden krijgen. Doorgaans worden per inschrijving 1 tot 4 matches aangeboden.

Wat zijn de kosten van deelname aan Koopwoning-Ruilen.nl?
Antwoord: Aan Koopwoning-Ruilen.nl zijn geen kosten verbonden. U betaalt enkel in het geval van een match. De kosten -voor toch wel zeer interessante en mogelijk doorslaggevende informatie- bedragen slechts € 19,50 incl. BTW. De eerste 2 matches worden tegen betaling aangeboden, daarna ontvangt u de matchinformatie gratis!

Wanneer moet ik betalen?
Antwoord: Op het moment dat wij een match gevonden hebben, wordt u via de email geïnformeerd. U wordt verzocht op dat moment de genoemde € 19,50 over te maken waarna u de informatie verstrekt krijgt om over te gaan tot de mogelijke woningruil.

Leidt elke match tot een wederzijdse bezichtiging / woningruil?
Antwoord: Neen, helaas zijn sommige gevoelsmatige dingen niet te automatiseren. Denk hierbij aan ligging, sfeer etc die door u niet gewenst zijn. Hierdoor bestaat de kans dat u -of de andere partij- af wil zien van een bezichtiging.

Mijn huis staat al te koop bij een makelaar. Is het in deze situatie mogelijk om mijn woning in te schrijven bij koopwoning-ruilen.nl?
Antwoord: Uiteraard, Koopwoning-Ruilen.nl kan als extra 'tool' ingezet worden om de verkoop van uw woning te bespoedigen. Deze site kan naast de activiteiten van uw eigen makelaar ingezet worden. Koopwoning-Ruilen.nl is een extra aan- en verkoopinstrument.

Mijn huis staat (nog) niet te koop, Kan ik mij inschrijven op koopwoning-ruilen.nl?
Antwoord: Ja; middels Koopwoning-Ruilen.nl kunt u 'peilen' hoe de markt reageert op uw aanbod, zonder dat het adres van uw woning wordt vermeld. De privacy is dus gewaarborgd.

Hoe wordt het eventuele prijsverschil van beide woningen verrekend?
Antwoord: De woningruil wordt onder de Nederlandse wetgeving als twee afzonderlijke transacties gezien. De koopprijs van beide woningen zal binnen een reële bandbreedte van de marktwaarden in de koopaktes vermeld moeten worden. Daarmee kan u het eventuele (afgesproken) prijsverschil terug laten komen.

Over welk gedeelte betaal ik overdrachtsbelasting?
Antwoord: Daar het twee afzonderlijke transacties betreft, bent u verplicht 2%*** over de gehele koopsom van uw toekomstige woning af te dragen. Echter bestaat wel de mogelijkheid om binnen een reële bandbreedte onderling af te spreken, welke koopsommen in de koopaktes worden vermeld.

Bezichtigingen: doe ik dit zelf of de makelaar?
Antwoord: Indien u voor de verkoop reeds een verkoopopdracht hebt gesloten met een makelaar, adviseren wij uw makelaar zijn of haar werk te laten doen.

Komen potentiële kopers bij een bezichtiging alleen of met hun eigen makelaar?
Antwoord: Eventuele aspirant-kopers kunnen bij de bezichtigingen de eigen makelaar meenemen, die de belangen van de kopende partij behartigt. Heeft u een eigen makelaar ingeschakeld voor de verkoop van uw woning, dan zal hij/zij uw belangen behartigen.

Kan mijn makelaar ook als aankoopmakelaar optreden?
Antwoord: Uiteraard, gezien de combinatie van zijn expertise in de woningbranche en de kennis van uw woonwensen, maakt het tot een aantrekkelijke optie om uw verkopende makelaar in te schakelen bij de aankoop. Een situatie die steeds vaker voorkomt.

Wie doet de onderhandelingen?
Antwoord: De door u in de arm genomen makelaar behartigt uw belangen tijdens de onderhandelingsfase.

Wie stelt de koopakte op?
Antwoord: Is de overeenstemming via uw makelaar tot stand gekomen, dan zal deze de voorlopige koopakte opstellen. Indien u bij de verkoop van uw woning geen makelaar in de arm hebt genomen, kunt u de notaris de voorlopige koopakte laten opmaken.

Op welke datum vindt het transport van beide woningen plaats?
Antwoord: De transportdatum van beide woningen kan in overleg worden vastgesteld. Om dubbele lasten volledig uit te sluiten, is het mogelijk beide woningen op dezelfde dag te laten passeren.

Moet ik mijn makelaar betalen bij een geslaagde woningruil?
Antwoord: Indien u een verkoopopdracht heeft gegeven aan uw makelaar, bent u verplicht deze na te komen.

Is mijn privacy gewaarborgd?
Antwoord: Uw gegevens worden slechts vrijgegeven als er wederzijdse belangstelling is. Kortom uw privacy is gegarandeerd. Zie hiervoor ook de algemene voorwaarden.

Hoe kan ik mijn inschrijving wijzigen of beëindigen?
Antwoord: Stel: de vraagprijs van uw woning wordt aangepast; dan dient dit uiteraard ook verwerkt te worden in onze database. Middels de 'button' "wijzigen inschrijving" kunt dergelijke wijzigingen doorgeven. Op het moment dat u uw woning verkocht heeft óf een pand heeft gekocht, is woningruil uiteraard niet meer mogelijk. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk doch dringend zich uit te schrijven in dit geval. Dit om vervuiling van onze database te voorkomen.

Waar kan ik mijn overige vragen stellen?
Antwoord: Voor overige vragen neemt u met ons contact op via het contactformulier of via info@Koopwoning-Ruilen.nl

Ervaringen van anderen

Onze tweekapper stond al enige tijd in de verkoop. Kinderen het huis uit, tuin te groot… Echt op zoek naar een gewenst appartement waren wij nog niet. “Eerst ons eigen huis verkopen” was het idee… Via Koopwoning-Ruilen.nl zijn wij in contact gekomen met een jong stel met kinderwens. Zij durfden de stap naar een grotere woning niet aan voordat hun eigen appartement verkocht was. Zonder Koopwoning-Ruilen.nl hadden wij waarschijnlijk nog steeds op een koper zitten te wachten. Nu zijn we vorige week verhuisd…

Dhr. en mevr. Van Peer, Drunen

lees meer...

De voordelen van deze site
  • KOSTELOZE inschrijving
  • Woningruil voorkomt het risico op dubbele lasten
  • Géén abonnements- of inschrijfgelden
  • Géén ingewikkelde lidmaatschappen
  • Toegang tot woningen die niet openbaar te koop staan
  • Sneller verkoopresultaat
  • Concrete matches worden u aangeboden voor een beperkt bedrag van € 19,50
Mijn woning staat nog niet te koop